17 Eylül 2016 Cumartesi

Laptop kalibrasyon işlemi nasıl yapılır ?

Düzenli olarak kullandığınız bir Laptop’un batarya ömrü iki yıl içerisinde kullanılmaz hale gelebilir. Kullanıcıdan kullanıcıya bataryaların ömrü değişiklik gösterebilir. Bataryaların ömrünü birkaç yöntem sayesinde uzatabilirsiniz. Genellikle bataryanızın ömrü sıfırlanmadan yapacağınız uygulamalar daha sağlıklıdır.





Notebook batarya ömrünü uzatabilmeniz için kalibrasyon işlemini uygulayabilirsiniz. Batarya ömrünü tamamlamadan önce yapacağınız kalibrasyon uygulamalarında daha fazla verim sağlanmaktadır.


Kalibrasyon işlemi neyi ifade ediyor?


Güç ile işletim sistemi arasında yaşanılan senkronizasyon sorunundan dolayı bataryaların ömrü kısalıyor. Kısa süre içerisinde tamamıyla dolu gözüken batarya ömrü dakikalar içerisinde kendisini tüketebilir. Eksiksiz bir sarj ve deşarj işlemi uyguladığınız zaman bataryanız tam anlamıyla doygunluk kazanacaktır.


Adım adım kalibrasyon işlemi nasıl yapılır?

·         Öncelikle notebook aletinizi tamamıyla kapatmalısınız. Bununla birlikte adaptörünüzü fişe takınız.
·         Notebook batarya ışığı sönene kadar kesinlikle ellemeyin.
·         LED’in sönmesi ile birlikte bilgisayarınızı açabilirsiniz. Bilgisayarın ilk logo ekranı görüldüğünde F8 tuşuna sürekli basmalısınız.


·         Windows Gelişmiş Başlangıç menüsü yardımıyla “Güvenli Kip” seçimini  yapmalısınız.
·         Güvenli kip seçiminden sonra fişinizi çekebilirsiniz. Batarya tamamıyla boşalıp kendiliğinden kapanana kadar kullanabilirsiniz.



Notebook pil kalibrasyon işlemini bu şekilde yapabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınız zaman bataryanızın ömrü daha uzun olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder